Gocu87 pojeździj trochę i sprawdź geometrię, przy tak wywindowanym tyle podejrzewam, że jest mocno rozjechana. Jak dla mnie tył stoi za wysoko, druga sprawa to że tył stoi wysoko a przód nisko no ale to Tobie ma to odpowiadać.
Zestaw głośnomówiący - jaki ?
Zwiń
X
-
Zestaw głośnomówiący - jaki ?
Jako że ostatnio dostałem prezent w wysokości 5 punktów i 200 zł za rozmowę przez telefon, stwierdziłem że trzeba nabyć zestaw głośnomówiący :P
chciałbym aby działał pod oryginalne radio i głośniki oraz był kompatybilny z nowszymi androidami.
Czy ktoś może mi podpowiedzieć co mogę dobrać - używane lub nowe ?
ja myślałem o czymś takim:
-
-
Zamieszczone przez koper009pablokinah myślałem o takim radiu, ale chcę zostawić oryginał w aucie 8)
Chyba zdecyduje się na jakiś model Parotta - ktoś z Was koledzy ma może taki zestaw?Na Wydechu, wrrr...
Komentarz
-
-
A nie lepiej takie radio oryginalne z usb bluetooth odtwarzaniem muzyki po bluetooth rds itp?:
badz na aliexpress taniej o 100zl:
pomysl aj uzywam tego radia i jestem cholernie zadowolony. A cena jak za dobry bluetooth parrota.
[ Dodano: Pon 03 Sie, 15 14:22 ]
a sorki to do octavii 2 radio jest a ty masz 1
nie było tematu
Komentarz
-
-
Witam,
Czy ktoś z Was spotkał się może z jakimś sposobem sparowania telefonu przez Bluetooth z radiem Symphony CD w Octavii I Tour z 2007r. bez multifunkcyjnej kierownicy bez konieczności instalowania emulatora zmieniarki? Nie mam potrzeby słuchania muzyki z pendrive lub karty SD i chciałbym tylko korzystać z zestawu głośnomówiącego, jak dzwoni telefon. Nie chcę płacić za funkcjonalność, z której nie będę korzystał.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez msemaforWitam,
Czy ktoś z Was spotkał się może z jakimś sposobem sparowania telefonu przez Bluetooth z radiem Symphony CD w Octavii I Tour z 2007r. bez multifunkcyjnej kierownicy bez konieczności instalowania emulatora zmieniarki? Nie mam potrzeby słuchania muzyki z pendrive lub karty SD i chciałbym tylko korzystać z zestawu głośnomówiącego, jak dzwoni telefon. Nie chcę płacić za funkcjonalność, z której nie będę korzystał.Jeżeli mój post coś wniósł, to wyślij ,,pomógł,,
Komentarz
-
-
Proponuję i polecam ten zestaw:
http://allegro.pl/nowy-zestaw-glosno...880869983.html
Jest stosunkowo tani i ma funkcje porównywalne z Parrot czy Bury.
Jeżeli zestaw głośnomówiący, to tylko taki z "pilotem" na kabelku, oddzielnym mikrofonem i własnym głośnikiem, zasilany z akumulatora samochodu, co daje całkowitą nie zależność od radia, oraz zwalnia od ładowania baterii jak to w tych wszystkich podwieszanych na osłonie przeciwsłonecznej.
To HCB-400FV widzę że podrożało i kosztuje obecnie 175 zł. Ja kilka miesięcy wstecz płaciłem 105 zł, ale nie było tych literek FV, tylko samo HCB-400. Jak na taką cenę to naprawdę super, i spełnia swoją rolę. Funkcje są znakomite.
Montaż jest bardzo prosty, wręcz intuicyjny, trzeba tylko na początku znależć/ustalić miejsce na zamontowanie centralki, głośnika i mikrofonu. Wyciszanie radia można nie podłączać.
U siebie centralkę położyłem na warstwie gąbki na dmuchawie nawiewów, głośnik zamontowałem pod pulpitem na dorobionym uchwycie z blachy na rurze centralnej wykorzystując nie wykorzystane miejsca na wkręty M6. Przy takim schowanym montażu głośnika, głośność jest bardzo dobra.
Pilocik zamontowany na pulpicie pomiędzy kratkami nawiewów, pod wyłącznikiem świateł awaryjnych za pomocą blaszki w kształcie T, która jest włożona/wciśnięta w szparę pomiędzy wyłącznikiem awaryjnych a pulpitem.
Mikrofon przypięty na załączonej "agrafce" do podsufitki koło lusterka wstecznego. Przewód mikrofonu biegnie upchany (patyczkiem po lodach) pod brzegiem podsufitki a następnie pod uszczelką drzwi pasażera, za schowek pasażera, do centralki.
Podłączenia do akumulatora i po stacyjce można dokonać podłączając się w odpowiednie miejsca do wyłącznika świateł awaryjnych, lub gdzie indziej, tam gdzie pasuje.Ostatnio edytowany przez Marian 2; 1432.
Komentarz
-
-
Ja kupiłem kompaktowy zestaw Jabra Drive i jestem bardzo zadowolony i mogę polecić. Zestaw obsługuje dwa telefony.
Jakość połączeń dobra, brak problemów z instalacją, jedyny minus za brak wyświetlacza ale w tej cenie to nic dziwnego.
Mam go podłączonego na stałe do zasilania, jednak wbudowana bateria trzyma bardzo długo. Kolega też kupił i twierdzi, że ładuje raz na dwa tygodnie.
Obtenez de l'aide pour votre produit Jabra. Trouvez tous les guides de produits, les ressources et les FAQ
Ostatnio edytowany przez niezal; 14477."coś być musi, do cholery, za zakrętem"
O1 Tour BFQ+LPG LR - BARRACUDA
O2 Tour BSE+LPG LR - MED
Komentarz
-
Komentarz